5 tips för att hantera och minimera konflikter med dina barn – Adore Us AB

5 tips för att hantera och minimera konflikter med dina barn

Nära Föräldraskap

1. Ge närhet till dina barn

Det finns få ting som påverkar människan så mycket som närhet. Håll om dina barn, krama dem och gör det naturligt med fysisk närhet. Det kan underlätta för barnet att söka och be om tröst när barnet har behovet. Respektera självklart barnets önskan om den inte har lust till kramar för stunden.  

2. Dela med dig av din värld 

Berätta om dina känslor och vad som händer inom dig när du blir glad, ledsen eller frustrerad. Förstår de dig förstår barnet också att det inte är något fel på barnet. 

3. Låt livet hända.

Bråk med vänner kommer att ske, besvikelser kommer att uppstå livet ut. Se det som ett tillfälle att guida ditt barn och bygga upp trygghet istället för att ignorera eller distrahera dem ifrån deras egna känslor och upplevelser. 

4. Ge förklaringar till regler och tillrättavisningar

Vi ritar bara på papper för att... Eller Vi måste hålla i handen när vi går över gatan för att. Vi måste vänta på vår tur för att.. 

5. Ha roligt tillsammans

Sätt på musik och dansa tillsammans, titta på roliga klipp tillsammans, busa med varandra. Skratta åt era och varandras små misstag och unika konstigheter. Glädje och skratt förlöser och skapar trygghet. 


Äldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras