5 tips när du vill dekorera ett inspirerande barnrum – Adore Us AB

5 tips när du vill dekorera ett inspirerande barnrum

5 tips för att dekorera ett inspirerande barnrum

Känner du att ditt barns rum behöver en uppdatering, men inte säker på hur du kommer igång? Vi har samlat några enkla dekorationsidéer för ett inspirerande barnrum, som representerar barnets individualitet och hjälper deras kreativitet att utvecklas. Det handlar om små detaljer, som också lätt kan ändras när ditt barn blir äldre.

1.Involvera barnet i hela processen

Att få barnet att delta i dekorationsprocessen är ett bra sätt att tillbringa kvalitetstid tillsammans. När du värderar barnets åsikt kommer deras självförtroende att öka. Var nyfiken på vad barnet vill ha i sitt rum, vilken är favoritfärgen eller favoritkaraktären? Skapa sedan en lista med enkla inredningsdetaljer, färger eller teman som du följer på förhand och låt barnet välja mellan. På så sätt kan du skapa ett utrymme med detaljer som ditt barn gillar, som återspeglar barnets personlighet och som får honom eller henne att känna sig som hemma. Att ha barnets namn på väggen får dem att känna att det är deras fristad!

2. Få ordning i barnrummet

Innan du börjar dekorera, låt ditt barn vara med och skapa ordning och reda tillsammans. KonMari-metoden kan hjälpa dig att sortera ut och rensa bort alla kläder, leksaker och konstverk som samlats in genom åren och som inte används eller uppskattas längre. KonMaris metod kan hjälpa dig att behålla saker som “sparks joy" eller är användbara för att sedan säga hejdå till resten och kanske låta någon annan familj få glädjas utav dem.

3. Välj färg och tema

Begränsa paletten till maximalt två-tre dominerande färger och använd nyanser av dessa färger runt i barnrummet för att få ett sammanhängande look. Genom att hålla väggarna neutrala gör det lättare att använda ljusa eller mörka färger som en accentfärg i form av inredningsdetaljer, som kuddar, sängöverdrag, små mattor eller väggdekorationer. Ett enkelt knep för att dekorera rummet är att måla bildramarna så att de passar till de dominerande färgerna.

posters barnrum djur

Foto: @bytrudi

4. Ha konstverk i fokus

Börja dekorationsprocessen med att gå igenom barnets konstverk som har samlats där hemma. Har du ett stort urval av konstverk kan du använda dessa för att dekorera barnrummet. Välj ut några som passar ihop och till rummets färger eller tema och rama in dem. Exponering av barnets konstverk kommer att uppmuntra deras individualitet. Du kan även skapa en blandning genom att lägga till några tavlor med en viss grafik eller med ett citat som betyder mycket för dig och ditt barn. En snygg tavelhylla kan enkelt anpassas till färgpaletten samtidigt som det gör det lättare att flytta och byta ut konstverk, när barnet växer och stilen förändras. 

barnrum poster 50x70

Foto: @johannacryer

5. Använd dekorationer som ett lärande verktyg

Barnen påverkas av deras miljö och därmed dekorationer i barnrummet. Du kan använda dekorationsdetaljer med en pedagogisk funktion som är mest relevant för barnets ålder och intresse. Det finns väggdekorationer med djur, växter, bokstäver, länder med mera. På så sätt stimuleras dekorationen barnets nyfikenhet, hjälp barnet att lära sig nya saker naturligt över tid, men som samtidigt kan uppdateras med enkelhet när barnets behov och preferenser förändras.

barnrum poster 50x70

Foto: Unknown

Kika gärna på vår #adoreusbabies för mer inspiration för posters och väggdekorationer till barnrum


Äldre inlägg


Lämna en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras