Mina 5 bästa tips till en blivande momtrepreneur! – Adore Us AB

Mina 5 tips till en blivande momtrepreneur!

Female Empowerment

Är du en blivande momtrepreneur? Här är mina fem bästa tips till dig!

 
Med över fem års erfarenhet som både mamma och entreprenör vill jag dela med mig av mina lärdomar, efter både misstag och succéer. Som inspiration till er som är sugna på att steget och jobba hårt mot nya mål. 
 

1. Entreprenörslivet är ett marathon – inte ett sprintlopp

 
Jag ska inte ljuga. Det kommer inte att vara en enkel resa. Den kommer inte vara bekymmersfri, far from it. För mig så kan entreprenörskap liknas med att vara förälder; det kräver tid, intresse och uppmärksamhet (och emellanåt en hel del investerat kapital ;))
 
Men stressa inte. När du kommer hem från BB är du inte världsbäst på att vara förälder. Förmodligen är du, precis som oss andra, ganska vilsen och medelmåttig till en början. Det är övning, lyhördhet och nyfikenhet som till slut gör dig till världens bästa mamma. Precis så kommer det att vara med ditt företag eller karriär. Ge det tid, var nyfiken, våga riskera – ibland blir det fel, ibland helt rätt. Ditt mindset är allt; tänk inlärning istället för fulländat.
 

2. Ha kul!

 
Som jag skrev ovan, det kommer att krävas tid så var säker på att du brinner för det du vill göra. Fundera över om det är en bransch du vill stanna i länge och utvecklas tillsammans med. Du vill inte hinna ge upp innan du har nått din fulla potential. Det ska kännas värt allt slit både i med- och motgångar.
 
3. Ta hjälp
En slutsats jag kan dra utefter mig själv, och mammor i min närhet, är att vi suger på att be om hjälp. Det är något jag verkligen vill inspirera er till att göra – ibland behövs det till och med att ni kräver hjälp. Har du en dröm så förtjänar du att bli stöttad och avlastad, så att även du får möjligheten att välja karriär.
 
Men ta även hjälp av de som kan området bättre än dig. Är du dålig på siffror? Skaffa en revisor som hjälper dig. Jag skulle vilja påstå att tid är värt mer än pengar.  Är du en proffsig säljare så lägg största delen av din tid på att just sälja och inte lusläsa om nya skatteregler. Det finns andra som lägger all sin vakna tid på det.
 

4.Vad är din’Uniqueselling point’?

När du har kommit fram till vad som är din passion och vad du vill göra, fundera då på vad som gör dig och din idé unik – eller hur du kan göra ditt företag unikt. Det kan innebära fantastiska möjligheter att hitta just din nisch

 5.Prioritera din familjetid

Med planering och fokuserat arbete kan du nå långt. Som mamma sitter det i ryggmärgen då man som förälder blir tvingad till att lära sig innebörden av att vara effektiv. Många frågar mig hur jag gör för att hinna med allt. Mitt svar är att jag fokuserar på aktiviteter som ger resultat över tid och hur jag sedan kan effektivisera alla dessa arbetsuppgifter. Håll huvudet uppe, i början av din inlärningskurva tar allting längre tid. När du sedan har lärt dig grunderna – hur kan du effektivisera dem?
 
Jag har tagit beslutet att mina barn alltid kommer först. Därför lägger jag undan datorn tills de har somnat och sätter telefonen på ljudlös. Det finns all tid i världen att nå mina storslagna drömmar.
 
Men småbarnsåren kommer aldrig tillbaka och de flyger förbi snabbare än jag önskar. Det mina barn behöver av mig som förälder är precis som med mitt företag och allt annat i livet – tid, uppmärksamhet och nyfikenhet.
 
Håller ni med mig? Undrar ni något? Vad är era erfarenheter? Dela gärna med er och kommentera. 
 

Varma och uppmuntrande hälsningar

Sara

 

 


Äldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras