Höst, pyssel och inredning till barnens rum – Adore Us AB

Höst, pyssel och inredning till barnens rum

 

Kanske är ni som jag och blir extra sugen på att göra det fint hemma när hösten börjar smyga sig på? Jag tycker att hösten upplevs bäst med pyssel och bak med barnen – och med en liten mysig uppdatering av inredningen. Jag ’nästar’ alltid lite extra inför årstiderna som vi till stor del tillbringar inomhus, så att vi ska ha något att se fram emot.

 

Garderoberna rensas ut – jag försöker att enbart behålla favoriterna och skänka bort resten. Mitt mål är att nästan alla barnens kläder ska kunna tvättas i två maskiner i respektive färgfördelning. Jag brukar fråga mig själv om vi verkligen behöver högar av kläder. Tänk om vi istället bara investerar i bra kvalitet och färgval som går att kombinera i evighet? Mindre kläder innebär att vi inte behöver spendera lika mycket tid på att plocka upp, tvätta och sortera dem – voilá, så fick vi mer tid över för egen tid och umgänge med barnen.

 

Min filosofi är att vi borde eftersträva att spendera mindre och bättre. Därför rekommenderar vi er föräldrar att tänka hållbart när ni förnyar och byter ut. Kan materialet tvättas, sparas eller säljas när ditt barn vuxit ur plaggen? Kan inredningen på något vis renoveras och uppdateras när ditt barn blir äldre och vuxit förbi den? Tänk efter om plaggen som du handlar hos klädjättarna får något direkt andrahandsvärde eller om de måste kasseras efter några användningstillfällen.

 

Missförstå mig inte, jag älskar att förnya mig när det kommer till inredning och design. Däremot har jag lärt mig att köpa saker som håller en hög nivå gällande kvalitet och som är gjorda i rätt material. Det är värt att fundera över om den där saken kommer att hålla om tio år i både personlig smak och funktion.

En stolt underdog

 

Kanske ter det sig märkligt att jag som ägarinna uppmanar er att spendera mindre – men jag känner mig trygg med att Adore Us Babies kvalité och design eftersträvar min personliga filosofi. Det var en av anledningarna till att jag tog modet till mig att starta ett nytt varumärke, trots att konkurrensen är tuff. Man blir stolt, och inte så lite heller, när ens vision om att skapa ett bättre alternativ för barnföräldrar har resulterat i att Adore Us Babies levererat tusentals ekologiskt certifierade barnplagg – främst i Skandinavien men även i andra delar av vår stora vida värld. Jag må vara liten till växten men tron på vad som är möjligt har alltid varit stor.

 

Därför gör det mig extra glad när en blivande tonåring beställer posters från Adore Us Babies samtidigt som en nybliven mamma beställer min personliga favorit födelsetavlan. Psst, har ni sett våra nya folierade födelsetavlor? Färgkombinationerna Grå/Koppar och Mörk Petroleoum/Guld är magiskt fina. De är dessutom den perfekta doppresenten. Länk till dem här.

https://adoreusbabies.com/collections/shop/products/personalized-birth-poster

 

Förnya barnrummet

När vi ska piffa upp barnrummet här hemma så hjälps vi åt att måla om en möbel. Mina pojkar blir alltid lika glada av att få vara med och skapa och bestämma. I mitt sovrum har jag canvastavlor som barnen själva fått måla (efter mitt val av färg). Där är jag petig – färg för mig är otroligt viktigt. Vissa älskar jag, andra vill jag absolut inte ha i mitt hem. 

 

Jag har medvetet valt att designa produkter med en hållbar funktion; våra posters passar in i barnrummet bland olika åldrar och i både pojk- och flickrummet såklart. De är dessutom ett perfekt sätt att förnya en hel vägg, antingen i mindre format som 30X40 eller de lite större och mer dramatiska som 50X70. Glöm inte att det är detaljerna som gör helheten. Så välj dem med omsorg.

 

Våra guldord passar också in i filosofin om hållbara val då de är tillverkade i stål och kommer i princip med all säkerhet aldrig att gå sönder. Även de har en design som tilltalar både små och stora. De är som vi brukar säga, ’seriously childish’. Min 3-åring och 5-åring älskar att öva på bokstäverna och frågar nyfiket hur man uttalar orden och vad de betyder på svenska. Historien om hur jag kom i kontakt med en gatuartist från Sydafrika, och började beställa dessa dekorationsord, får bli en annan historia.

 

Jag önskar er en riktigt skön och mysig start på hösten.

 

Kärlek,

Sara, Maliq & Dorian. 

Grundare och Designer på Adore Us Babies


Äldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras