Instagram kontot @houseofbeatniks intervju om inredning till barnrum. – Adore Us AB

Pernilla Algede - @houseofbeatniks

Barnposters Inspiration Barnrum

Pernilla Algede - @houseofbeatniks

Ålder: 38

Familj: Steve Sarasini, 39 & sonen Alfonso 1 år. 
Bor: på Linné i Göteborg.

 

Vi valde att kontakta Pernilla eftersom hennes känsla och stil i barnrummet går helt i linje med vår smak, samtidigt som den väcker ny kreativitet hos oss för inredning och dekoration till barnrum. Hennes foton är jordnära, kärleksfulla med en medveten stil och känsla för detaljer i Alfonsos lekrum. Det känns fantastiskt att vi får vara en del av de hem som vi själva får inspiration utav. Du ser våra barnposters 'Bunny Chalkboard' samt vår alfabetsposter i färgen 'Chalkboard'. 

1. Hur har ditt liv förändrats sen du blev mamma?

Oj, på många sätt! För det första så har jag en liten person som går före precis allt annat, jag gör allt för att han ska må bra. Det betyder att jag fått ändra min livsstil ordentligt. Jag har alltid gjort många saker på en gång, arbetat hårt, varit supereffektiv och produktiv, sprungit från en sak till en annan, varit otroligt social. Nu planerar jag oftast bara en sak per dag och ibland kommer jag inte ens utanför hemmet. Att ’integöra någonting’ är helt OK för när jag är med Alfie gör jag alltid något ’viktigt’ med min tid. 
Sen så är jag tacksam hela tiden. Jag har alltid varit glad och otroligt tacksam för livet men sedan Alfie kom så är jag liksom i den känslan hela tiden. Vardagen och de små framstegen är magiska. Jag behöver inte mycket för att gråta av lycka. 
Samtidigt så tycker jag att ’livetsgoda’ sedan innan fortfarande får plats. Jag och mina vänner träffas ofta som förr, över ett glas vin, på middag eller bara umgås. Att vi har barn gör inte att det blir krångligt att umgås som förr, man får bara hitta passande ställen och vara spontan - och göra tid! Med en flexibel inställning kommer man långt!
Jag och Alfies pappa delar dessutom på föräldraledigheten sedan Alfie blev 6 månader. Det betyder att vi båda jobbar två dagar i veckan och båda får två dagar med Alfie. Varannan fredag har vi dessutom ledigt tillsammans, så familjehelgen blir extra lång. Ett upplägg som jag varmt kan rekommendera!

2. Vad känner du har ändrats i hemmet, och vad prioriterar du att ha hemma nu som mamma?

Jag är ingen perfektionist, att det ligger saker överallt tycker jag bara är mysigt och bevis på liv i hemmet. Att Alfies saker ska få ta plats är självklart, trots att klara, starka färger och plastleksaker inte riktigt är min stil:) Skämt åsido men det finns många fina barnleksaker som känns roligt att ha framme, sen finns det också många som gör riktigt ont att råka trampa på. Vi har rutin på att plocka och samla upp leksakerna i bra förvaring regelbundet medans kuddar och gosedjur får ligga kvar på golvet, där myser vi allihopa. Men visst har vi fått tänka om, och ofta inspireras jag till någon ny affärsidé för att klara den här åldern med en ettåring bättre i hemmet. T ex något som kan täcka jorden i krukorna(Alfieäter gärna några nävar per dag:) eller hålla lådorna stängda utan fula barnskydd. 

3. Vilken känsla vill du att dina barn ska växa upp med i sitt hem och utanför , och varför är den känslan viktigast?

Jag önskar att Alfie ska få en sån trygg, varm och kreativ uppväxt som möjligt. Jag vill att han ska få utforska fritt, följa sin nyfikenhet och att han ska få mycket tid för vänner, musik och skratt. I hemmet vill vi inte ha för mycket regler, inte för många förbud och inte heller begränsningar. I vårt nya hus, dit vi flyttar om en månad, finns det möjligheter för oss alla tre att få våra ’hemmamiljö-behov’ tillfredställda med; ett blivande musikrum med instrument för både stora och små; ett arts & crafts room där man får kladda hur mycket man vill; och även en trädgård där vi alla kan härja fritt. Jag älskar tanken på att alla rum ska vara njutningsfulla för stora som små. Det känns viktigt för att vi alla ska kunna sysselsätta oss på samma plats och vara nära. Det gäller även när vi har besök av familj och vänner. Jag älskar när alla kan vara i samma rum men ändå göra sitt liksom!
Tusen tack Pernilla för dina kloka tankar och vi hoppas det ger er läsare inspiration till att inreda era barnrum i en medveten och stilren känsla - in och hitta mer inspiration på kontot @houseofbeatniks
Kärlek / Adore Us Babies

Äldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras