Rena luften i barnrummet med gröna växter – Adore Us AB

Rena luften i barnrummet med gröna växter

Giftfritt Kemikaliefritt

Vi som varumärke vill inspirera våra kunder till att välja ekologiska barnkläder och att leva en minimalistisk livsstil.
Ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja eller hur man ska få till det.
Vi hoppas att vara en inspiration till er att ifrågasätta era köp och att tänka långsiktigt. 
Alla saker du har i ditt hem vad gör dem? 
Förhoppningsvis ger dem dig glädje, underlättar din vardag och fyller ett syfte.
Men de släpper också ut mängder med restprodukter såsom kemikalier. 
Sakerna du har hemma behövs dessutom tas hand om, städas, tvättas och sättas tillbaka på sin plats. Är det verkligen dyrare att välja hållbara material? Frågar vi oss själva. 
Hur mycket saker har du hemma som du måste ta hand om? 
Hur mycket tid tar det, hade du kunnat lägga tiden på något bättre? 
Som att föra ett samtal eller en lek med ditt barn?
Vi vill alla ha ett fint hem för att må bra men vad ska vi fylla det med som är bättre för miljön och vår hälsa? 
Det största intaget för kemikalier in i vår kropp går via vår hud, lungor och mun. 
Därför är växter är ett utomordentligt alternativ i inredningen och som dessutom kan rena luften som ditt barn andas in varje dag. 
Det påverkar vårt psykiska mående att se gröna växter, tänk dig hur en dag i skogen är som balsam för ditt sinne. Det lugnar oss. 
Hemma hos oss planterar vi våra växter tillsammans. Jag vet, det kommer jord och vatten överallt så man får öva på sina djupa andetag emellanåt. Men barnen, barnen är överlyckliga över att få vara med och för att sedan hjälpa till att ta hand om de små växterna. De är mäkta fascinerade över hur de växer och att de behöver omsorg. 
Ett perfekt sätt att ge ditt barn större förståelse för att vi behöver ta hand om vår planet och oss själva med omsorg och respekt. När växterna sedan har vuxit till sig kan ni ta sticklingar för att låta en ny blomma växa till sig. Hur vackert är det inte att ha små växter i fina vasar hemma? Jag hittade mina fina vaser i en second hand butik. Plötsligt har du en härlig djungel där hemma och dessutom perfekta presenter att ge bort när du blir bortbjuden, med mycket kärlek bakom. 
Istället för att köpa en ny växt kan du gör som jag gör med mina väninnor, fråga om sticklingar på deras blomma och voila, vi har skapat ett eget litet ekosystem. 
Här nedan kommer tips på blommor som renar luften: 
  1. Gullranka
  2. Murgröna
  3. Benjaminfokus
  4. Svärmorstunga 
  5. Findadel palm 
  6. Fredskalla
Happy farming! 
Reflektion: Tänk om vi skulle jämföra traditionell bomull med våra växter där hemma. Vi skulle inte få för oss att spraya gifter på en blomma och sedan undra varför den inte växer som den bör.  Tyvärr är ju det som sker hela tiden, ekologisk bomull exempelvis står bara för 0.1 % av den totala bomullsindustrin. Huden är vårt barns största organ. Eftersträva att omge det med barnkläder i GOTS certifierad ekologisk bomull. Det känns faktiskt ganska bra att göra bättre val för oss själva och vår planet. 

Äldre inlägg Nyare inlägg


Lämna en kommentar

Notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras